Blog >

Sunnah Hari Raya..

Tidak lama lagi umat Islam akan menyambut kedatangan Hari Raya Aidilfitri. Hari kejayaan bagi orang-orang yang melaksanakan puasa, melakukan solat tarawih dan ibadah-ibadah lain.

Kita meraikan kemenangan melawan dan mendidik nafsu. Justeru, apakah amalan yang boleh dilakukan untuk menghiasi Syawal ini agar kita terus beroleh ganjaran pahala dan keampunan?

Jom imarahkan hari dan masa terluang kita untuk mendengar tazkirah istimewa ramadan pada hari Khamis ini, agar kita peroleh keberkatan bersama๐Ÿค—

Jangan lupa ajak sekali ibu bapa, adik beradik, rakan-rakan kita untuk sama-sama kejar pahala iniโœจ

ูˆูŽู„ูุชููƒู’ู…ูู„ููˆุง ุงู„ู’ุนูุฏู‘ูŽุฉูŽ ูˆูŽู„ูุชููƒูŽุจู‘ูุฑููˆุง ุงู„ู„ู‘ูฐู‡ูŽ ุนูŽู„ูฐู‰ ู…ูŽุง ู‡ูŽุฏูฐู‰ูƒูู…ู’ ูˆูŽู„ูŽุนูŽู„ู‘ูŽูƒูู…ู’ ุชูŽุดู’ูƒูุฑููˆู’ู†ูŽ

โ€œDan hendaklah kamu mencukupkan bilangannya (puasa Ramadan) dan hendaklah kamu bertakbir mengagungkan Allah atas petunjuknya yang diberikan kepada kamu supaya kamu bersyukur.โ€ (Surah al-Baqarah, ayat 185)

Semoga amalan kita di sepanjang Ramadan diterima Allah dan menjadikan kita hamba yang lebih baik daripda tahun-tahun yang sebelumnya.

Tazkirah sebelum ini boleh ditonton menerusi:
https://fb.watch/cBJY35AbYI/

Tidak juga dilupakan, sekiranya anda ingin menghulurkan sumbangan, boleh lakukannya melalui link di bawah:
https://amalvalley.com/kempen/

Semoga sumbangan yang dihulurkan ini diganjarkan pahala berterusan oleh Allah SWT

#jommengaji

#AmalValleyOrganization

#ertihiduppadamemberi