Blog >

Sunnah Di Bulan Syawal….

Amalan yang sangat dituntut oleh Islam di bulan Syawal bukan hanya puasa 6 Syawal sahaja. Malahan terdapat amalan lain yang boleh kita lakukan sebagai umat Islam untuk meningkatkan keimanan kita. Sebagai seorang Muslim, kita dianjurkan untuk meningkatkan ibadah dan amalan kepada Allah SWT. Oleh itu, marilah kita berusaha bersungguh-sungguh untuk menjadi mukmin yang bertakwa agar peroleh kebahagiaan didunia dan diakhirat.
.
Jom imarahkan hari dan masa terluang kita untuk mendengar tazkirah istimewa Aidilfitri pada hari Khamis ini, agar kita peroleh keberkatan bersama๐Ÿค—
.
Jangan lupa ajak sekali ibu bapa, adik beradik, rakan-rakan kita untuk sama-sama kejar pahala iniโœจ
.

ูˆูŽู„ูุชููƒู’ู…ูู„ููˆุง ุงู„ู’ุนูุฏู‘ูŽุฉูŽ ูˆูŽู„ูุชููƒูŽุจู‘ูุฑููˆุง ุงู„ู„ู‘ูฐู‡ูŽ ุนูŽู„ูฐู‰ ู…ูŽุง ู‡ูŽุฏูฐู‰ูƒูู…ู’ ูˆูŽู„ูŽุนูŽู„ู‘ูŽูƒูู…ู’ ุชูŽุดู’ูƒูุฑููˆู’ู†ูŽ

โ€œDan hendaklah kamu mencukupkan bilangannya (puasa Ramadan) dan hendaklah kamu bertakbir mengagungkan Allah atas petunjuknya yang diberikan kepada kamu supaya kamu bersyukur.โ€ (Surah al-Baqarah, ayat 185)
.
Semoga dengan segala amalan yang kita lakukan menjadikan diri kita sentiasa dilandasi dengan dasar takwa sehinggalah bertemu dengan Ramadan pada tahun depan, insyaAllah.
.
Tazkirah sebelum ini boleh ditonton menerusi:
https://www.facebook.com/AmalValleyOrganization/videos/975838566450045
.
Tidak juga dilupakan, sekiranya anda ingin menghulurkan sumbangan, boleh lakukannya melalui link di bawah:
https://amalvalley.com/kempen/
.
Semoga sumbangan yang dihulurkan ini diganjarkan pahala berterusan oleh Allah SWT

#jommengaji

#AmalValleyOrganization

#ertihiduppadamemberi